Wil jij ook schone energie opwekken met zonnepanelen op het dak van jouw woning, sportvereniging of organisatie? Doe dan mee met het Klimaatfonds in Rotterdam.

Meld een zonnepanelenproject aan!

SCHONE ENERGIE OPWEKKEN OP JOUW ROTTERDAMS DAK

Het Klimaatfonds heeft 4500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken als doel en biedt Rotterdamse verenigingen en organisaties een financiële bijdrage voor zonnepanelenprojecten. Voor iedereen die hieraan meedoet is een financiële bijdrage beschikbaar van €15,- per ton CO2-uitstoot dat in 15 jaar bespaard wordt door de plaatsing van de zonnepanelen. Dit komt neer op een bijdrage van ongeveer €30,- per zonnepaneel.

Het fonds werkt bij grote zonnepanelenprojecten samen met de Rotterdamse sociale onderneming Wijk Energie Werkt, die Rotterdammers opleidt tot zonnepaneleninstallateur.

Doe jij ook mee? Zonnepanelen zorgen niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar ook voor een lagere energierekening. Een win-win situatie!

Mogelijk gemaakt door de financiële steun van gemeente Rotterdam.

Klimaatfonds in Rotterdam

Mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam logo
Wijk Energie Werkt
Klimaatfonds Rotterdam

In 4 stappen

een financiële bijdrage voor zonnepanelen

Stap 1: check

Lees hieronder of het zonnepanelenproject voldoet aan de voorwaarden.

Stap 2: aanmelden

Meld je project vooraf aan via het aanmeldformulier. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en informatie over hoeveel vergoeding je gaat ontvangen.

Compenseren

Stap 3: installeren

Bestel de zonnepanelen bij een installateur en laat ze installeren.

Stap 4: financiële bijdrage

De financiële bijdrage kan je na afronding van het project aanvragen via het aanmeldformulier op basis van de eindfactuur van de installateur.

de voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden voor deelname aan het Klimaatfonds in Rotterdam:

  • Het zonnepanelenproject wordt uitgevoerd in gemeente Rotterdam.
  • De aanvraag voor de financiële bijdrage is van een maatschappelijke organisatie/instelling zonder winstoogmerk, een bewonersvereniging of VvE.
  • Maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen bij de plaatsing van minimaal 10 panelen.
  • Bewoners kunnen een aanvraag indienen bij de plaatsing van minimaal 10 panelen per bewonersvereniging/VvE. De aanvraag wordt collectief door de vereniging/VvE ingediend.
  • De bijdrage van het Klimaatfonds wordt pas uitgekeerd zodra de zonnepanelen daadwerkelijk geplaatst zijn en op basis van de eindfactuur van de installateur.
  • Het is niet mogelijk om meerdere subsidies voor zonnepanelen van gemeente Rotterdam te combineren.
  • De aanvraag dient uiterlijk 1 maand na uitvoering van de maatregelen te worden ingediend bij het Klimaatfonds.
  • De aanvraag kan tot eind 2022 worden aangekondigd. De installateurfactuur kan tot 30 juni 2023 worden ingediend. Dit is zolang het budget van de regeling dit toelaat.
  • De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en volledigheid. De datum waarop de aanvraag volledig is ingediend geldt als datum van binnenkomst.
  • De aanvragen worden individueel beoordeeld. Het is mogelijk dat een aanvraag gedeeltelijk of in zijn geheel wordt afgewezen. Er kan hierbij worden afgeweken van de voorwaarden. Mocht dit het geval zijn, dan brengen we je hiervan tijdig op de hoogte en delen we de reden van de afwijzing.

Aanmeldformulier

Vul het formulier in om je project aan te melden, of om direct een financiële bijdrage aan te vragen.

Q

Aanmeldformulier zonnepanelenproject

Doe je mee met de energietransitie in Rotterdam?

 

Energietransitie in Rotterdam

Om klimaatverandering tegen te gaan zijn er wereldwijd afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Hiervoor is een verandering van ons energiesysteem nodig. Ook in Rotterdam wordt de overstap gemaakt naar duurzame en schone energie. Dit wordt de energietransitie genoemd. Het Klimaatfonds is een onderdeel van de energietransitie van Rotterdam. 

 

Verminderen van CO2-uitstoot 

Als je nog niet bij een groene energieleverancier bent aangesloten, dan wordt de energie die je gebruikt opgewekt in vervuilende kolen- en gascentrales. Hierbij komt veel CO2 vrij. Te veel CO2 in de lucht draagt bij aan de opwarming van de aarde. Hierdoor verandert het klimaat. Er ontstaan zwaardere stormen, er is meer regenval en extreme hittegolven en de zeespiegel stijgt. Daarom is het voor ons, maar ook voor de generaties na ons, belangrijk dat we nu gebruik gaan maken van schone energie.  

 

Lokale en schone energie in Rotterdam 

Met zonnepanelen op Rotterdamse daken wordt lokaal schone energie opgewekt én je bespaart flink op je energierekening!

Doel nieuwe zonnepanelen in Rotterdam

Lopende projecten in Rotterdam

Klimaatfonds helpt Pameijer met aanschaf zonnepanelen

Op daken van vijf panden van de Rotterdamse zorginstelling Pameijer liggen sinds kort met steun van het Rotterdams Klimaatfonds in totaal 485 zonnepanelen te schitteren in de zon. Al deze panelen wekken schone energie op, waarmee de komende 15 jaar wel 1063 ton aan...

Hogeschool Rotterdam plaatst zonnepanelen met steun van het Klimaatfonds

Op het dak van de onderwijslocatie Pieter de Hoochweg van Hogeschool Rotterdam zijn 90 zonnepanelen geplaatst. De hogeschool heeft hiervoor een financiële bijdrage van het Klimaatfonds ontvangen. De zonnepanelen besparen de komende 15 jaar 200 ton CO2-uitstoot. Het...

De pastorie van de Pinkstergemeente Kom en Zie is van het gas af!

De pastorie van de Pinkstergemeente Kom en Zie is van het gas af! De Rotterdamse pinkstergemeente heeft de pastorie volledig verduurzaamd. De kerk in Rubroek heeft hiervoor een financiële bijdrage ontvangen van het Klimaatfonds voor de zonnepanelen die op het dak zijn...

Zonnepanelen voor VvE Santorinihof in Rotterdam Nesselande

De VvE Santorinihof in Rotterdam heeft op het appartementencomplex zonnepanelen geplaatst. Dit hebben ze gedaan met hulp van het Klimaatfonds. Adri Hemelaar, secretaris van de Vereniging van Eigenaars, vertelt erover. Waarom hebben jullie zonnepanelen laten plaatsen?...

Het Klimaatfonds gaat van start in Rotterdam!

Het Klimaatfonds gaat met steun van gemeente Rotterdam van start in Rotterdam. Tot het voorjaar van 2022 kunnen Rotterdamse bewonersorganisaties en maatschappelijke organisaties een financiële bijdrage aanvragen voor zonnepanelenprojecten. Met als doel rond de 4500...