Het Klimaatfonds gaat van start in Rotterdam!
Gepubliceerd: 19 juli 2021

Het Klimaatfonds gaat met steun van gemeente Rotterdam van start in Rotterdam. Tot het voorjaar van 2022 kunnen Rotterdamse bewonersorganisaties en maatschappelijke organisaties een financiële bijdrage aanvragen voor zonnepanelenprojecten. Met als doel rond de 4500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken!

Wil jij ook schone energie opwekken met zonnepanelen op jouw Rotterdamse dak? Doe dan mee met het Klimaatfonds!

Jouw Rotterdams dak is geld waard

We steunen Rotterdamse bewonersorganisaties, VvE’s en maatschappelijke organisaties en instellingen zonder winstoogmerk zoals scholen, sportverenigingen, welzijn-, zorg- en culturele instellingen die zonnepanelen willen plaatsen met een financiële bijdrage. Per ton CO2 dat er met de zonnepanelen bespaard wordt, ontvangen deelnemers maximaal € 15,-. Dit komt neer op ongeveer €30,- per zonnepaneel.

Zonnepanelen zorgen niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar ook voor een lagere energierekening. Daarom is jouw Rotterdams dak geld waard. De regeling loopt tot en met 30 april 2022, zolang het budget van de regeling dit toelaat. Wees er daarom op tijd bij! Doe direct een aanvraag.

Klimaatfonds start in Rotterdam

v.l.n.r.: Wethouder Arno Bonte, directeur Klimaatfonds Heleen Weening, installateurs Wijk Energie Werkt Giovanni Luciana en Moenne van la Parra
Foto: © Rhalda Jansen Fotografie

Heb je een groot dak, dan doen we het voor en door Rotterdammers!

Door met een groot dak met plek voor meer dan 200 zonnepanelen mee te doen maak je niet alleen Rotterdam duurzamer, je steunt ook stadsgenoten. Het plaatsen van de zonnepanelen wordt dan gedaan in samenwerking met de Rotterdamse sociale onderneming WijkEnergieWerkt. Deze organisatie leidt Rotterdammers op zodat zij via het installatiebedrijf WijkEnergieWerkt aan het werk kunnen.

Meld jouw Rotterdamse zonnepanelenproject aan.